'Bestie' is het Tienerwoord van het Jaar

Karen Luiken-13 december 2021 om 18:26

Het meest bijzondere, populaire en favoriete woord van tieners is dit jaar ‘bestie’. Die term is vandaag als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing van Tienerwoord van het Jaar.

Het nieuwskanaal nws.nws.nws ging een paar weken geleden voor de derde keer op rij op zoek naar het Tienerwoord van het Jaar. Naast ‘bestie’ werden de woorden ‘sheesh’, ‘drip’, ‘BAS’ en ‘fissa’ genomineerd.

Tieners kregen de kans om op hun favoriete woord te stemmen. De meeste mensen deden dat op ‘bestie’. Daarna bleken ‘sheesh’ en ‘drip’ het meest populair. ‘Bestie’ wil zeggen beste vriend of vriendin en volgt de woorden ‘Simp’ en ‘Yeet’, die voorgaande jaren werden verkozen als grote winnaar.

Voor kinderen werd door Ketnet een soortgelijke wedstrijd georganiseerd. Daar won ‘ma stobbe’ het van de woorden ‘bruh’, ‘bro’, ‘gast’ en ‘LOL’.


(Photo by Piotr Łaskawski on Unsplash)

BREAKING: doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 19:11

De wereld lijkt even helemaal op z’n kop te staan. Na verschillende vreselijke schietpartijen in de Verenigde Staten is er nu ook een dodelijke schietpartij geweest in een populair winkelcentrum in Kopenhagen, Denemarken.

Het dodelijke voorval vond plaats in een drukbezet winkelcentrum op het eiland Amager, gelegen tussen het historische stadscentrum van Kopenhagen en de luchthaven. Een 22-jarige Deen opende plots het vuur op voorbijgangers. Er werden meerdere doden vastgesteld en er zijn ook nog tientallen gewonden. De dader in kwestie is inmiddels opgepakt.

“Er is geschoten op mensen en er zijn meerdere mensen geraakt”, loste de politiewoordvoerder aan de pers. “De vermoedelijke dader is 22 jaar oud”, liet hij ook nog weten.

Zanger Harry Styles - die diezelfde dag moest optreden in de arena die zich op amper 500 meter van de schietpartij bevindt - reageerde alvast op sociale media: “Mijn team en ik bidden voor iedereen die betrokken is bij de schietpartij in het winkelcentrum van Kopenhagen. Ik ben in shock."

Veel sterkte aan alle nabestaanden van de slachtoffers!

Twee toeristen dood door haaienaanval in Egypte

Karen Luiken-03 juli 2022 om 17:15- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Tragisch nieuws uit Egypte. Twee toeristen zijn dit weekend overleden door een haaienaanval in de buurt van de badplaats Hurghada. Beide incidenten vonden vrijdag plaats.

Een 68-jarige vrouw uit Oostenrijk was vrijdag aan het zwemmen toen ze werd aangevallen door een haai. Ze zou daarbij een arm en been zijn verloren. De vrouw raakte in shock en overleed uiteindelijk in de ambulance.

Een paar uur later moet ongeveer hetzelfde zijn gebeurd bij een Roemeense vrouw van in de veertig. Haar lichaam is gevonden op een paar honderd meter afstand van de eerste aanval.

Ontdek meer