'The Voice Vlaanderen' krijgt er twee verrassende nieuwe coaches bij

Karen Luiken-10 december 2021 om 07:58

Het komende seizoen van ‘The Voice Vlaanderen’ krijgt er twee gloednieuwe coaches bij. Koen Wauters en Natalia worden op de inmiddels befaamde rode stoelen vergezeld door Mathieu Terryn en Jan Paternoster.

Mathieu Terryn kunnen we natuurlijk allemaal kennen van Bazart. Hij scoorde hit na hit met aanstekelijke meezingers als ‘Goud’, ‘Denk Maar Niet Aan Morgen’, ‘Onderweg’ en ‘Anders’.

“Ik heb ontzettend veel goesting om aan dit avontuur vol emotie te beginnen”, zegt de artiest. “Het lijkt me de max om de evolutie van de kandidaten van dichtbij mee te maken. Ik ben op zoek naar een stem die mij weet te raken en beroeren. De meest spannende fase vind ik de Blind Auditions. Als kijker zie je er meteen een gezicht bij, maar dat zal voor mij nu dus niet het geval zijn. Ik hoop maar dat ik niemand ga laten schieten waar ik achteraf misschien spijt van ga hebben.”

Jan Paternoster is bekend van Black Box Revelation en stond in het verleden al op tal van podia in binnen- en buitenland. Zijn band maakte hits als ‘I Think I Like You’, ‘Never Alone, Always Together’ en ‘Gloria’.

“Je merkt meteen welke mensen leven voor muziek. Als ik een toffe, zotte stem hoor waar ik instant verliefd op word en waarvan ik denk ‘I Think I Like You’, dan draai ik”, voorspelt Jan. “Het spannende is wel dat je dan nog niet zeker bent of die persoon sowieso in jouw kamp terechtkomt. Dat wedstrijdgegeven maakt het extra spannend. Je hoeft niet altijd te kiezen voor de sterke kandidaten, ook de underdogs kunnen verrassend uit de hoek komen.”

De opnames van ‘The Voice van Vlaanderen’ gaan dit voorjaar van start.

Ketnet krijgt nieuwe fictiereeks: 'Kids on the Block'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 06:29

Ketnet start deze zomer met de opnames van ‘Kids on the Block’. In de nieuwe fictiereeks worden de avonturen van een groep kinderen in een cité in Limburg gevolgd.

Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s: het komt allemaal voorbij in ‘Kids on the Block’.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi, die de focus legt op inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen elkaar kruisen, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Het eindresultaat is vanaf 2023 op Ketnet te zien.

Andere projecten waar de zender deze zomer aan werkt, zijn nieuwe afleveringen van ‘3Hz’, ‘Meisjes’, ‘GameKeepers’ en ‘Samson & Marie IJsjestijd’. Het derde seizoen van ‘3Hz’ verschijnt eind 2023, de overige reeksen komen dit najaar al naar Ketnet.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer