'Familie' verwelkomt nieuw personage Samira

Karen Luiken-07 december 2021 om 16:25

De ‘Familie’-cast krijgt er een nieuw lid bij. Kijkers maken donderdag kennis met Samira, een dame wiens rol gespeeld wordt door actrice Belinda Voorspoels.

Samira is een alleenstaande moeder van drie kinderen en heeft soms moeite met het aan elkaar knopen van de eindjes. Ze werkt hard om haar kroost een goede toekomst te kunnen bieden. Je zou haar kunnen omschrijven als creatief, oprecht, warm en innemend. Iemand met een groot rechtvaardigheidsgevoel met veel humor en een positieve kijk op het leven. Maar Samira is ook een vrouw die een verleden met zich meedraagt.

Het nieuwe personage maakt donderdag haar intrede in de reeks. We krijgen te zien hoe Samira als begeleidster in het dagcentrum werkt waar Emiel verblijft en wordt dan ook door hem in ‘Familie geïntroduceerd. Emiel broedt op een snood plannetje: hij ziet in Samira de ideale match voor zijn beste vriend Benny. Maar is dat ook zo?

“Roel Vanderstukken is mijn peter op de set”, zegt actrice Belinda over het personage Benny. “Het klikt goed tussen ons, maar of er ook een klik zal zijn tussen personages Benny en Samira, dat is een andere vraag. Ze zijn beiden warm, goedlachs en hebben het hart op de juiste plaats, maar zowel Benny als Samira draagt toch al wat bagage met zich mee... Ook personage Emiel, vertolkt door Jelle Palmaerts, heeft op korte tijd mijn hart veroverd. We hebben samen al wat scènes gedraaid en die verliepen allemaal met heel wat gelach. Jelle is echt een schatje!”

Ketnet krijgt nieuwe fictiereeks: 'Kids on the Block'

Karen Luiken-01 juli 2022 om 06:29

Ketnet start deze zomer met de opnames van ‘Kids on the Block’. In de nieuwe fictiereeks worden de avonturen van een groep kinderen in een cité in Limburg gevolgd.

Van een talentenjacht over verliefdheid tot een handel in diepgevroren pizza’s: het komt allemaal voorbij in ‘Kids on the Block’.

De reeks wordt geregisseerd door Sarah Kasmi, die de focus legt op inspirerende verhalen waarin uiteenlopende kinderen elkaar kruisen, kleine drama’s en eerste liefdes delen. Het eindresultaat is vanaf 2023 op Ketnet te zien.

Andere projecten waar de zender deze zomer aan werkt, zijn nieuwe afleveringen van ‘3Hz’, ‘Meisjes’, ‘GameKeepers’ en ‘Samson & Marie IJsjestijd’. Het derde seizoen van ‘3Hz’ verschijnt eind 2023, de overige reeksen komen dit najaar al naar Ketnet.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer