Wat wordt het Tienerwoord van het Jaar? Dit zijn de genomineerden

Karen Luiken-07 december 2021 om 07:24

Voor de derde keer op rij gaat VRT NWS dit jaar op zoek naar het Tienerwoord van het Jaar. Hoewel je vanwege de pandemie misschien zou denken dat corona de nominatielijst zou domineren, is het tegenovergestelde waar. Van de vijf opties heeft geen enkele ook maar iets met het virus te maken.

Vorig jaar kozen jongeren voor ‘Simp’ als Tienerwoord van het Jaar. Dat wil zeggen: iemand die veel te veel doet voor iemand die hij leuk vindt. Twee jaar geleden werd ‘Yeet’ (joepie) omgedoopt tot grote winnaar.

Welk woord het dit jaar gaat worden, zal op 13 december om 17.45 uur duidelijk worden bij ‘Gillis & Govaerts’ op MNM en op de Instagramfeed van nws.nws.nws. Dit zijn de genomineerden:

  • Sheesh: wow, amai, wtf, wajow. Komt van TikTok en is een uitroep wanneer je onder de indruk of verrast bent.
  • Drip : cool, toffe stijl, vooral over iemands look of outfit.
  • BAS: afkorting voor bitches ain't shit/boys ain’t shit. Maar wordt niet altijd letterlijk in die betekenis gebruikt. Je zet het achter een uitspraak om een statement te maken.
  • Fissa: feestje.
  • Bestie: beste vriend of vriendin. Wordt vaak een beetje sarcastisch of om te lachen gebruikt.

Stemmen kan via nws.nws.nws tot en met zondag 12 december.

(Photo by Sven Brandsma on Unsplash)

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Ontdek meer