Wat wordt het Tienerwoord van het Jaar? Dit zijn de genomineerden

Karen Luiken-07 december 2021 om 07:24

Voor de derde keer op rij gaat VRT NWS dit jaar op zoek naar het Tienerwoord van het Jaar. Hoewel je vanwege de pandemie misschien zou denken dat corona de nominatielijst zou domineren, is het tegenovergestelde waar. Van de vijf opties heeft geen enkele ook maar iets met het virus te maken.

Vorig jaar kozen jongeren voor ‘Simp’ als Tienerwoord van het Jaar. Dat wil zeggen: iemand die veel te veel doet voor iemand die hij leuk vindt. Twee jaar geleden werd ‘Yeet’ (joepie) omgedoopt tot grote winnaar.

Welk woord het dit jaar gaat worden, zal op 13 december om 17.45 uur duidelijk worden bij ‘Gillis & Govaerts’ op MNM en op de Instagramfeed van nws.nws.nws. Dit zijn de genomineerden:

  • Sheesh: wow, amai, wtf, wajow. Komt van TikTok en is een uitroep wanneer je onder de indruk of verrast bent.
  • Drip : cool, toffe stijl, vooral over iemands look of outfit.
  • BAS: afkorting voor bitches ain't shit/boys ain’t shit. Maar wordt niet altijd letterlijk in die betekenis gebruikt. Je zet het achter een uitspraak om een statement te maken.
  • Fissa: feestje.
  • Bestie: beste vriend of vriendin. Wordt vaak een beetje sarcastisch of om te lachen gebruikt.

Stemmen kan via nws.nws.nws tot en met zondag 12 december.

(Photo by Sven Brandsma on Unsplash)

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer