Families van Astroworld-slachtoffers weigeren begrafeniskosten Travis Scott

Karen Luiken-01 december 2021 om 09:49

Niet iedereen accepteert het aanbod dat Travis Scott een paar dagen na het Astroworld-drama, waarbij uiteindelijk tien mensen stierven, deed. De rapper die het festival organiseerde, gaf aan dat hij de begrafeniskosten van de dodelijke slachtoffers op zich wilde nemen. Maar verschillende families van de overledenen vertellen tegen Rolling Stone dat ze daar niet in geïnteresseerd zijn.

Het jongste slachtoffer is de 9-jarige Ezra Blount. Zijn familie gaf eerder deze week al aan dat ze het geld van Travis niet zouden accepteren. Maar zij zijn niet de enigen; advocaten van vier andere slachtoffers zeggen dat ze hetzelfde aanbod hebben afgewezen. Ze denken dat de rapper het aanbod deed om de publieke druk te verminderen en niet als oprechte blijk van spijt.

“Het was geen aanbod dat ze serieus zouden overwegen”, zegt Richard Mithoff, advocaat van de familie van de 14-jarige John Hilgert. “Deze familie is vastbesloten om verandering aan te brengen en ervoor te zorgen dat dit nooit meer tijdens een festival gebeurt. Ik vind het aanbod om begrafenissen te betalen eerlijk gezegd vernederend en ongepast voor de omvang van de tragedie die zich heeft afgespeeld.”

Advocaat Tony Buzbee, die de familie van de 21-jarige Axel Acosta vertegenwoordigt, zegt iets soortgelijks. “Het is bullshit. Als je ook maar iets om deze families zou geven, zou je geen publiekelijk persbericht naar buiten brengen om te laten zien dat je bereid bent te betalen voor een begrafenis.” Hij vindt dat Travis Scott weinig kan doen om de pijn te verzachten. “Hij zegt dat hij medelijden heeft, maar zegt ook dat het niet zijn schuld was. Hij is niet anders dan een verdachte die met een vinger naar een ander wijst. Ze willen geen begrafeniskosten van hem.”

Geen mondmaskerplicht meer op het openbaar vervoer?

Sofie Verbeeck-20 mei 2022 om 08:30- Foto:

Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Het Overlegcomité van verschillende regeringen zit vandaag om 14 uur samen om te beslissen over het dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer. Het is zo goed als zeker dat het zal worden afgeschaft maar in de zorg blijven mondmaskers wel nog verplicht.

Om 14 uur vanmiddag komt het Overlegcomité eindelijk nog eens samen om het over corona te hebben. Ze bespreken vandaag om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. Wetenschappers en virologen raden de politici aan om het nu te doen en niet langer te wachten.

De mondmaskers zullen wel nog verplicht blijven op verschillende plaatsen in de zorg. Aangezien corona nog niet de wereld uit is en het voor kwetsbare mensen nog steeds gevaarlijk kan zijn. Virologen spreken wel nog van een mogelijke herfstgolf.

Matthias Schoenaerts maakt kunstwerk als eerbetoon aan Sanda Dia

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 13:30

Matthias Schoenaerts, een Belgische acteur en graffitikunstenaar, heeft als eerbetoon aan Sanda Dia een kunstwerk gemaakt op het terrein van Rock Werchter. Sanda Dia was de 20-jarige student die in 2018 om het leven kwam tijdens een doopritueel.

Matthias Schoenaerts is vooral bekend als acteur maar daarnaast heeft hij ook een artistieke kant. Twee jaar geleden maakte hij bijvoorbeeld een opvallend kunstwerk in Oostende over Leopold II. In Parijs maakte hij dan weer een graffitikunstwerk voor George Floyd.

Dit keer koos hij om een eerbetoon te maken voor Sanda Dia. Het kunstwerk dat hij voor de student maakte, staat op het festivalterrein van Rock Werchter. Op sociale media zijn verschillende beelden te zien van het kunstwerk.

Ontdek meer