Doodsoorzaak Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby Petito, is bekend

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:43

Een paar weken na de vondst van het lichaam van Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Gabby Petito, is bekend geworden waaraan hij is overleden. Hij schoot zichzelf door het hoofd en stierf dus door zelfmoord. Dat laat een advocaat van zijn familie weten aan CNN.

Brian en Gabby gingen afgelopen zomer samen op reis en kregen nationale aandacht toen bleek dat ze beiden vermist waren. Op 1 september keerde Brian zonder Gabby terug naar huis, om vervolgens twee weken later weer te vertrekken.

Gabby werd op 19 september levenloos gevonden. Zij overleed door handmatige wurging, waarna Brian al snel als verdachte werd beschouwd. Na het vinden van het lichaam van Gabby werd er een maand lang met man en macht naar Brian gezocht. Op 20 oktober kwam er een einde aan de zoektocht toen zijn overblijfselen werden gevonden in een natuurreservaat in Florida.

Waaraan hij was overleden, is nu dus pas duidelijk geworden. “Chris en Roberta Laundrie zijn geïnformeerd dat hij door een pistoolschot in het hoofd om het leven is gekomen en dat het om zelfmoord gaat”, zegt de advocaat van de familie. “Chris en Roberta rouwen nog om het verlies van hun zone en hopen dat deze nieuwe informatie ervoor zorgt dat beide families vooruit kunnen.”

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer