Zo bestel je bij Starbucks een ‘Harry Potter’ boterbiertje!

Dieter Blarinckx-20 november 2021 om 10:12

Wie de verschillende ‘Harry Potter’-films en boeken door en door kent, is ongetwijfeld wel bekend met boterbier, het alcoholische drankje dat Harry, Ron en Hermelien vaak drinken in De Drie Bezemstelen. Je kan het lekkere goedje al een tijdje zélf testen in de Warner Bros Studio Tour in Londen, of in de Wizarding World of Harry Potter, de themagebieden in Universal Studios. Maar nu is er online een hack opgedoken waardoor je het goddelijke drankje ook gewoon kan bestellen bij Starbucks!

Waar is boterbier net van gemaakt? Wel, het goedje komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en bevat bier, suiker, eigeel, nootmuskaat en natuurlijk boter! In tegenstelling tot in de films, bevat het echte boterbier geen alcohol, waardoor ook kinderen er van kunnen genieten. En via een kleine hack kan je nu bij Starbucks ook je eigen boterbier samenstellen. We vertellen je snel hoe:

Vraag om een Crème Frappuccino met 3 pompjes toffee nut siroop, 3 pompjes karamel siroop in het drankje, en één pompje in de beker. Maak hem vervolgens af met een flinke toef slagroom én karamel swirl. Let op: deze verhoudingen gelden voor de maat Venti.

Smakelijk Potterheads!

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Man eet 50 jaar lang iedere dag een Big Mac

Karen Luiken-22 mei 2022 om 15:05

Een man genaamd Donald Gorske heeft iets bijzonders te vieren. Hij eet al vijftig jaar lang iedere dag een Big Mac van de McDonald’s. Afgelopen dinsdag was zijn jubileum.

Donald heeft vijftig jaar lang vrijwel iedere dag een bezoekje gebracht aan de McDonald’s om een Big Mac te halen. Soms zelfs twee. Hij sloeg in al die tijd slechts acht dagen over en heeft daarmee een wereldrecord te pakken.

De man ging dinsdag naar een plaatselijke McDonald’s in Wisconsin om zijn jubileum te vieren. Het is de plek waar hij in 1972 de eerste hap van een Big Mac at. “Toen heb ik gezegd dat ik deze burger waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zou gaan eten”, zegt hij volgens Guinness World Records. En daar is geen woord aan gelogen.

Het is niet de eerste keer dat Donald een record pakt met zijn liefde voor McDonald’s. In 1999 deed hij dat voor het eerst door als eerste persoon ooit 15.490 Big Macs te eten. In 2021 werkte hij dat totaal bij naar 32.340 burgers.

Ontdek meer