Nike stelt release van sneaker Travis Scott uit na Astroworld-drama

Karen Luiken-16 november 2021 om 06:04

De sneaker die Travis Scott binnenkort samen met Nike zou uitbrengen, komt later dan verwacht. Het merk dat bekendstaat om zijn Swoosh-teken heeft besloten de release van de Air Max 1 x Cactus Jack uit te stellen vanwege het drama dat zich anderhalve week geleden afspeelde op het door Travis Scott georganiseerde festival Astroworld.

De bruine sneakers zouden eigenlijk op 16 december live gaan, maar TMZ laat nu weten dat die plannen worden uitgesteld. “Uit respect voor iedereen die getroffen is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, stellen we de lancering uit”, aldus Nike.

Het nieuws komt vlak na het verschrikkelijke bericht dat de 9-jarige Ezra Blount na een dagenlange coma is overleden. Hij bezocht het festival samen met zijn vader en raakte ernstig gewond. Het jongetje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en daar aan de beademing gelegd, maar hulp heeft helaas niet mogen baten.

Het totaal aantal doden staat nu op tien. Op de avond van het festival overleden al acht mensen. Vorige week overleed een 22-jarige studente aan de gevolgen van haar verwondingen.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer