Studente (22) overlijdt dagen na bezoek aan Astroworld

Karen Luiken-12 november 2021 om 04:57

Een 22-jarige studente is dagen na het bezoeken van het Astroworld-festival overleden aan haar verwondingen. Het totaal aantal doden komt daarmee op negen.

De studente, Bharti Shahani, was een van 50.000 bezoekers van Astroworld vorige week vrijdag. Ze raakte net als honderden anderen gewond, en kwam in het ziekenhuis terecht. Daar werd ze niet veel later hersendood verklaard. Woensdagnacht is ze volgens verschillende media overleden aan ‘vreselijke verwondingen’.

Van de honderden gewonden raakten er 25 zwaargewond. Acht mensen overleefden het niet, en met het overlijden van de 22-jarige studente Bharti stijgt dat aantal nu naar negen. Een 9-jarig jongetje dat ook op het festival was, ligt nog steeds in coma. Zijn ouders klagen Travis Scott, de rapper die het festival organiseerde, aan. Ze eisen 1 miljoen dollar.

Travis Scott zegt kapot te zijn van de gebeurtenissen en betaalt alle ticketkopers hun geld terug. Ook wil hij de begrafeniskosten van de dodelijke slachtoffers op zich nemen.

(Foto: Reuters)

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer