Studente (22) overlijdt dagen na bezoek aan Astroworld

Karen Luiken-12 november 2021 om 04:57

Een 22-jarige studente is dagen na het bezoeken van het Astroworld-festival overleden aan haar verwondingen. Het totaal aantal doden komt daarmee op negen.

De studente, Bharti Shahani, was een van 50.000 bezoekers van Astroworld vorige week vrijdag. Ze raakte net als honderden anderen gewond, en kwam in het ziekenhuis terecht. Daar werd ze niet veel later hersendood verklaard. Woensdagnacht is ze volgens verschillende media overleden aan ‘vreselijke verwondingen’.

Van de honderden gewonden raakten er 25 zwaargewond. Acht mensen overleefden het niet, en met het overlijden van de 22-jarige studente Bharti stijgt dat aantal nu naar negen. Een 9-jarig jongetje dat ook op het festival was, ligt nog steeds in coma. Zijn ouders klagen Travis Scott, de rapper die het festival organiseerde, aan. Ze eisen 1 miljoen dollar.

Travis Scott zegt kapot te zijn van de gebeurtenissen en betaalt alle ticketkopers hun geld terug. Ook wil hij de begrafeniskosten van de dodelijke slachtoffers op zich nemen.

(Foto: Reuters)

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer