9-jarige bezoeker Astroworld ligt nog steeds in coma

Karen Luiken-10 november 2021 om 13:51

De 9-jarige Ezra Blount ligt nog steeds in coma nadat hij afgelopen vrijdag het Astroworld-evenement in Houston bezocht. Het jongetje kwam in het gedrag voor het podium terecht en raakte daardoor zwaargewond. Zijn ouders hebben een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott, de rapper die het festival organiseerde. Dat meldt The New York Post.

Bij het drama kwamen acht mensen om het leven. Nog eens honderden andere festivalgangers raakten gewond, onder wie dus de 9-jarige Ezra Blount. Het jonge slachtoffer liep ernstige schade aan zijn lever, nieren en hersenen op, en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Hij bezocht het festival samen met zijn vader, die op de site van een online fundraiser zijn verhaal deed. “Ik had mijn zoon op mijn schouders, in afwachting van het optreden van Drake. Ik kwam in een verdringing terecht, waardoor ik niet meer kon ademen en flauwviel. Toen ik wakker werd, was mijn zoon weg.”

De familie eist meer dan 1 miljoen dollar door ‘grove nalatigheid’, waaronder naar verluidt het ontbreken van voldoende beveiliging en medisch personeel, en het te laat stoppen van de show.

Familie van Astroworld-slachtoffer (14) klaagt Travis Scott aan

Karen Luiken-26 november 2021 om 13:17

Travis Scott wordt opnieuw aangeklaagd voor het drama dat zich een paar weken geleden afspeelde op het door hem georganiseerde festival Astroworld. De familie van John Hilgert, de 14-jarige scholier die omkwam tijdens het evenement, eist volgens People een schadevergoeding.

De familie stelt in de aanklacht dat de beklaagden de gezondheid, veiligheid en het leven van de concertbezoekers niet voldoende beschermd hebben. Er wordt gesproken van ‘grote nalatigheid’ en ‘roekeloze minachting’, die in het geval van hun 14-jarige zoon hebben geleid tot verwondingen en uiteindelijk ook de dood.

De ouders van John eisen nu een schadevergoeding wegens nalatigheid en willen bovendien dat er veranderingen komen bij de organisatie van concerten en festivals. Ze pleiten voor meer medische hulp en beveiliging op een evenemententerrein.

Het is niet de eerste zaak die Travis Scott aan zijn broek heeft hangen. De rapper is in de afgelopen weken meerdere keren aangeklaagd nadat er begin november verschillende doden vielen bij Astroworld.

(Foto: Reuters)

Kind aan verwondingen overleden na drama op kerstparade in Amerika

Karen Luiken-24 november 2021 om 04:54

Het verschrikkelijke drama op een kerstparade in Wisconson heeft een nieuw dodelijk slachtoffer geëist. De 8-jarige Jackson Sparks is overleden nadat hij afgelopen weekend net als tientallen andere mensen werd aangereden door een auto.

Het voertuig, een SUV, reed zondag in op een menigte tijdens een kerstparade in het plaatsje Waukesha. Vijf slachtoffers kwamen om en nog eens tientallen andere mensen raakten gewond. De 8-jarige Jackson Sparks was er daar één van. Hij werd zondag naar het ziekenhuis gebracht en kreeg daar een hersenoperatie, maar overleed een dag later alsnog aan zijn verwondingen.

“Vanmiddag is onze lieve Jackson helaas bezweken aan zijn verwondingen”, zo klinkt het in een update van de familie. Jacksons 12-jarige broer Tucker raakte ook gewond bij het drama en is herstellende. “Er wordt privacy gevraagd zodat Tucker fysiek kan blijven genezen en de familie kan rouwen om het enorme verlies van hun lieve kleine jongen.”

Behalve Jackson stierven er nog vijf andere mensen. Het gaat om een 81-jarige man, een 79-jarige vrouw, een 71-jarige vrouw en twee 52-jarige vrouwen. Dik zestig mensen zijn gewond geraakt.

Ontdek meer