9-jarige bezoeker Astroworld ligt nog steeds in coma

Karen Luiken-10 november 2021 om 13:51

De 9-jarige Ezra Blount ligt nog steeds in coma nadat hij afgelopen vrijdag het Astroworld-evenement in Houston bezocht. Het jongetje kwam in het gedrag voor het podium terecht en raakte daardoor zwaargewond. Zijn ouders hebben een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott, de rapper die het festival organiseerde. Dat meldt The New York Post.

Bij het drama kwamen acht mensen om het leven. Nog eens honderden andere festivalgangers raakten gewond, onder wie dus de 9-jarige Ezra Blount. Het jonge slachtoffer liep ernstige schade aan zijn lever, nieren en hersenen op, en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Hij bezocht het festival samen met zijn vader, die op de site van een online fundraiser zijn verhaal deed. “Ik had mijn zoon op mijn schouders, in afwachting van het optreden van Drake. Ik kwam in een verdringing terecht, waardoor ik niet meer kon ademen en flauwviel. Toen ik wakker werd, was mijn zoon weg.”

De familie eist meer dan 1 miljoen dollar door ‘grove nalatigheid’, waaronder naar verluidt het ontbreken van voldoende beveiliging en medisch personeel, en het te laat stoppen van de show.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer