Zwangere Guy en Le Motel grootste kanshebbers Red Bull Elektropedia Awards 2020

Schermafbeelding 2020 11 05 Om 08 50 53
News
News
04-11-2020 18:03
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De tiende editie van de Red Bull Elektropedia Awards wordt (helaas) een bijzondere editie. Acht categorieën zitten met dank aan het coronavirus tijdelijk in het vriesvak. Maarrrr er is ook goed nieuws. Want wat er ook gebeurt, die prijzen worden uitgereikt.

De elektronische muziekscene in dit land heeft zich in het afgelopen jaar bijzonder veerkrachtig getoond. De uitschieters? Le Motel en Zwangere Guy zijn allebei zes keer genomineerd voor een award. Le Motel heeft zijn nominaties vooral te danken aan zijn EP ‘Transiro’, terwijl Zwangere Guy het bejubeld album ‘BRUTAAL’ uitbracht.

Maar helemaal verzekerd van een award zijn de twee nog niet. Ze krijgen immers geduchte concurrentie. Lous and the Yakuza haalt met haar debuutalbum ‘Gore’ vijf nominaties binnen, op de voet gevolgd door Ashley Morgan, Damso, Eefje de Visser, YellowStraps en Soulwax - elk met vier nominaties. Andere muzikanten die meer dan één nominatie op zak hebben, zijn DC Salas, Hamza, UM!, blackwave., Chibi Ichigo, David Numwami, ECHT! en Martha Da’ro.

Het publiek heeft tot maandag 9 november de tijd om te stemmen. De uitslag wordt bepaald door de stem van het publiek en die van de jury, en wordt op woensdag 25 november bekendgemaakt. Dat gebeurt in een online tv-programma via de social media-kanalen van onder meer Red Bull Elektropedia, Pukkelpop, Dour, Couleur Café, Paradise City, Horst, Lokerse Feesten, RAMPAGE, Kompass en Fuse.