2019 Julie Van Espen 2
News
News

Zus en vriend van vermoorde Julie delen emotioneel bericht

07-05-2019 10:01
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Na twee dagen van angst en onzekerheid kwam gisteren het nieuws naar buiten dat Julie Van Espen, die sinds zaterdagavond werd vermist, dood is teruggevonden in het Albertkanaal in Antwerpen. De zus en het vriendje van Julie (23) laten nu van zich horen op Facebook.

Julie vertrok zaterdagavond om 18.30 uur op haar fiets naar een vriendin in Antwerpen, maar kwam daar nooit aan. De politie, haar familie en vrienden zetten een grote zoekactie op. Gisterenmiddag werd haar lichaam gevonden op een plek waar eerder ook al kledingstukken en haar fietsmand werden aangetroffen.

Via Facebook neemt Elise Van Espen de tijd om iedereen te bedanken voor alle hulp. “Zoals velen misschien al hebben gehoord heeft het ergst mogelijke scenario zich afgespeeld. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor alle hulp, het was ongelofelijk hoeveel mensen zijn komen flyeren en berichten hebben gedeeld. Zonder jullie hulp hadden we nu waarschijnlijk nog steeds onzekerheid gehad. Verder willen we jullie allemaal bedanken voor de steun die jullie geven. We krijgen aan de lopende band berichten binnen, maar antwoorden is wat moeilijk, ik hoop dat jullie dat begrijpen. Ze was op de foute plaats op het foute moment. Als iedereen zelfs maar enkele van haar mooie eigenschappen zou overnemen, dan zou de wereld een veel mooiere plek worden.”

Thomas Huyghe, de vriend van Julie, deelde hetzelfde bericht op social media.

De politie heeft de 39-jarige Steve B. uit Antwerpen opgepakt. Hij wordt verdacht van moord.