Zuid-Korea heeft een park dat vol staat met piemels

2017 Piemel Penis
News
Bizarre
23-07-2017 18:29
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ooit van het Haesindang Park gehoord? Een park in Zuid-Korea dat vol staat met piemels. Gigantische, enorme, tientallen piemels…

Het klinkt misschien als een lachwekkend park (en dat is het ook wel een beetje), maar het ontstaan van het Haesindang Park kent een serieuze historie. Volgens de verhalen zou het stuk grond een herinnering zijn aan een jonge, maagdelijke vrouw die ooit op een steen is achtergelaten door haar grote liefde (een visser). Een storm kwam voorbij en de vrouw overleed. Met als gevolg dat er geen vis meer te vangen was. Dat veranderde echter toen op een dag een visser klaarkwam in de zee. Om ervoor te zorgen dat niet iedere visser zijn pleziertje zou gaan doen in de zee, besloot het dorp om het piemelpark op te richten. Met als doel een offer aan de zee te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Er werden metershoge piemels gebouwd en die staan er nu - jaren later - nog steeds. 

Het park is natuurlijk een populaire attractie geworden. Het internet staat vol met hilarische piemelfoto’s. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.