2018 Red Bull Freerunner
News
Bizarre

Zo zag je Brugge nog nooit: freerunner laat je de mooiste plekjes zien

24-08-2018 15:09
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ooit in Brugge geweest? Dan weet je hoe mooi de stad is, hoeveel hotels de stad kent, hoe lekker het eten daar is en hoe leuk de boottochtjes zijn die je er kan maken. Maar wist je ook dat Brugge veel meer heeft dan dat? Freerunner en Red Bull-atleet Dominic Di Tommaso laat het zien in een verbluffende video.

In de video ‘What Tourists Don’t See’ laat Dominic je de stad vanuit een heel ander perspectief zien. Hoog boven de stad en over de daken, torens, trapgevels en kathedralen. Dominic neemt je mee op een atletische reis langs de mooiste plekjes van de Brugse binnenstad.

De stunts die Dominic doet, zien er levensgevaarlijk uit. En dat zijn ze ook voor iedereen die geen freerunner is. “Ik heb alles op elk moment perfect onder controle. De sprongen die je ziet, zijn ingestudeerd en duizenden keren uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving. Ik doe dit niet voor de kick of voor de adrenaline. Het draait om controle en je bewust zijn van wat je lichaam kan en niet kan”, vertelt hij.

What Tourists Don’t See is een internationaal atletenproject dat twee jaar voorbereiding nodig heeft gehad. Het kwam tot stand in samenwerking met de stad Brugge. Er waren drie draaidagen nodig, een crew van twintig mensen en nog eens twintig figuranten, twee drones en drie camera’s. Dominic versleet twee paar schoenen, kwam langs zestien locaties, liep meer dan 23 kilometer door de stad en klom op het Belfort tot 63 meter boven de grond. Het resultaat? Dat zie je in de video.