Zo worden jouw frietjes van McDonald's nooit meer koud of slap

Schermafbeelding 2021 04 02 Om 09 18 10
Lifestyle
Food
02-04-2021 09:09
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Prachtig van kleur, de juiste hoeveelheid zout en knapperig. We hebben het over de frietjes van McDonald’s, die bijna perfect te noemen zijn. Bijna, want als we één puntje van aandacht zouden mogen noemen, zouden we zeggen dat ze snel slap en koud worden. Een probleem waar je na het lezen van dit bericht vanaf kan zijn. Een voormalige medewerker van McDonald’s heeft een trucje gedeeld waarmee je je frietjes hun goede structuur kan laten behouden.

De tip komt van Bruno Bouchet, een radiomaker die als tiener drie jaar bij een McDonald’s in het Australische Brisbane heeft gewerkt. Volgens hem heeft het probleem alles te maken met de papieren zak waar de frietjes in zitten. “Iedereen maakt dezelfde fout. Mensen houden de frietzak dicht om de inhoud warm te houden. Fout, want eigenlijk stoom je je frietjes dan als het ware. Het gevolg is dat ze slap worden”, zegt hij volgens LadBible.

Oké, makes sense. Volgens Bruno moeten we de zak dus niet sluiten, maar hoe houden we alles dan warm? “Je doet eerst de zak open en legt de frietjes vervolgens horizontaal neer. Die handeling zorgt ervoor dat de warmteafvoer vertraagt. Vervolgens leg je er hamburgers bovenop om ze warm te houden. Je zal nooit meer slappe frietjes hebben, dat garandeer ik je.”

(foto)