Zo vaak zou je moeten douchen

2017 Water Bad Douche
News
Bizarre
27-11-2018 17:57
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het blijft een lastige kwestie: hoe vaak zou je nou eigenlijk moeten douchen? De één doet het iedere dag, de ander één keer in de week. Hoor jij bij die laatste categorie? Dan zou je je douchgewoontes aan moeten passen. Volgens dermatologen van de Keck School of Medicine aan de University of Southern California zou je het beste iedere dag of om de dag onder de douche moeten stappen. Dat meldt Metronieuws.

Iedere dag of om de dag douchen dus. Dat moet lukken, al zijn er wel een aantal uitzonderingen:

Als je hebt gesport, wordt je aangeraden om een frisse douche te nemen. Hiermee voorkom je niet alleen vieze luchtjes, maar ook puistjes of schimmelinfecties.

Heb je een droge huid? Beperk het aantal douchesessies dan tot een paar per week. Als je iedere dag zou douchen, kan je huid droger worden, meer gaan jeuken of zelfs ontsteken. Hetzelfde geldt voor mensen met een oude huid; ook zij zouden niet te vaak onder stromend water moeten staan.

Mensen die in een warme en vochtige omgeving wonen, mogen ook best wat vaker douchen. Het liefst dagelijks. Zo verminder je namelijk de bacteriën op je huid en daarmee de stank die je lichaam kan afscheiden.