Zo vaak zou je je ondergoed moeten vervangen, volgens experts

2020 Seks Sex Liefde Sexy Dainis Graveris
News
Bizarre
04-05-2021 07:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Kledingstukken zoals truien, broeken en vesten worden door de meeste mensen regelmatig vervangen. Simpelweg omdat ze er op uitgekeken zijn en snakken naar een nieuwe garderobe. Maar hoe zit het met ondergoed? Vervangen we dat net zo vaak als kleding? En belangrijker nog: hoe vaak zouden we nieuwe boxers, strings en bh moeten kopen? Vaker dan je denkt.

Ondergoed raakt nooit uit de mode. Een katoenen slip kan zo jaren mee. Of je dat moet willen, is iets anders. Experts suggereren volgens The Independent namelijk dat we ondergoed minimaal één keer per jaar zouden moeten vervangen. Soms zelfs vaker. Bepaalde kledingstukken – die je bijvoorbeeld gebruikt in de sportschool – mogen sneller de prullenbak in omdat ze gepaard gaan met zweet en andere viezigheden.

“Je ondergoed staat in nauw contact met je huid en intieme delen”, zegt Dr. Shirin Lakhani. “Het gevolg daarvan is dat het veel dode huid en bacteriën opneemt – zowel gezonde als meer schadelijke. Uit onderzoek is gebleken dat het wassen van je ondergoed in de wasmachine er niet altijd voor zorgt dat de bacteriën volledig verdwijnen. Sommige bacteriën kunnen na verloop leiden tot aandoeningen als irritaties, urineweginfecties en afscheiding.”

Volgens gynaecoloog Narenda Pisal zouden we katoenen slipjes, boxers en strings zo’n vijftig keer kunnen wassen voor we ze vervangen.

(foto: Dainis Graveris)