Zo vaak zou je je bh moeten wassen

2020 Bh Outfit Kleding
Lifestyle
Fashion
19-03-2020 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

(Bijna) alle vrouwen dragen bh’s, maar we hebben er allemaal onze eigen gewoontes bij. De één gooit ‘m tijdens een wasbeurt bij de rest van de kleding, de ander gebruikt een speciaal waszakje. Sommige mensen wassen een bh iedere week, anderen doen het een keer in de maand. Allemaal prima, maar wat zeggen experts erover? Tyla zocht het uit.

Iedereen heeft natuurlijk een voorkeur, maar volgens expert Elaine Hardwick wordt aangeraden om je bh na een paar keer dragen te wassen. “Als een item zo dicht op de huid zit, wordt het blootgesteld aan transpiratie en natuurlijke lichaamsgeuren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bacteriën er regelmatig af worden gewassen.”

Een andere professional, Laura Whittaker genaamd, zegt dat je een bh gemiddeld na twee of drie keer dragen moet wassen. Al verschilt dit natuurlijk wel per product, de persoon die het draagt en de duur van het dragen. Draag je een bh de hele dag, dan was je het vaker. Draag je een exemplaar maar een of twee uurtjes, dan doe je het minder vaak. Makes sense!