Zo kun je verwijderde WhatsApp-berichten tóch lezen

2020 Whatsapp
Technology
Apps
11-01-2021 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Niets zo vervelend als een appje ontvangen dat al verwijderd wordt voordat je het hebt kunnen lezen. Tuurlijk, de functie waarmee je berichten kunt laten verdwijnen kan geweldig zijn als jij degene bent die ze stuurt. Maar als ontvanger roept het vooral frustraties op. Frustraties die vanaf nu verleden tijd kunnen zijn. Er bestaat namelijk een trucje waarmee je verwijderde appjes tóch kunt lezen.

Vast iedereen heeft ooit gebruikgemaakt van de functie waarmee je gestuurde appjes onzichtbaar maakt. Spijt van een berichtje dat je (in dronken toestand) hebt gestuurd? Met een paar klikken op de knop maak je je actie voor eens en voor altijd ongedaan. Niemand weet welke wartaal jij zojuist hebt uitgekraamd. Niks aan ’t handje. Ruzie voorkomen.

Maar dat geldt niet voor mensen met een Android-toestel. Als zij de app Notisave downloaden, kunnen zij verwijderde berichtjes gewoon lezen. Volgens Dingen Voor Vrouwen slaat de applicatie notificaties op waarmee je onzichtbaar gemaakte appjes terug kunt zien.

Heb je een iPhone? Dan zal je op een andere manier te werk moeten gaan. Je kunt verwijderde berichten teruglezen als je WhatsApp van je telefoon verwijdert en vervolgens opnieuw installeert. Zodra je de vraag krijgt of je chats wil herstellen via de reservekopie, klik je op ‘ja’. Als je in het verleden regelmatig reservekopieën hebt gemaakt, zou je nu alle verwijderde appjes te zien moeten krijgen. Zo simpel is het.