Zo had 'Titanic' ook kunnen eindigen

2019 Titanic
Entertainment
Movies
21-02-2021 09:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het einde van 'Titanic' is dramatisch en past perfect bij de film. We kunnen ons geen betere ontknoping bedenken. Toch hebben de makers van de film ooit een poging gedaan die te maken. Beelden daarvan circuleren nu op Twitter.

Het slotstuk zoals we dat nu kennen, zal bij iedere 'Titanic'-fan in het geheugen gegrift staan: Rose moet liggend op een deur afscheid nemen van Jack. Terwijl hij in de diepe zee verdwijnt, wordt zij gered en bouwt ze een nieuw leven op. Daarna vliegt het verhaal een paar jaar verder in de tijd. Een stokoude Rose bevindt zich op een schip waar onderzoek wordt gedaan naar de gezonken Titanic en laat daar the Heart of the Ocean, het blauwe sieraad dat ze ooit van haar verschrikkelijke ex kreeg, in het water verdwijnen.

Bij het alternatieve einde loopt het verhaal een tikkeltje anders. Daarbij laat een bejaarde Rose haar blauwe ketting niet rustig en symbolisch uit haar handen glijden, maar gooit ze het doodleuk de oceaan in. Iets wat haar niet in dank wordt afgenomen door de mannen die al jaren op zoek zijn naar het sieraad. “That really sucks, lady!”, zo klinkt het gefrustreerd.

De beelden worden door veel Twitteraars niet goed ontvangen. Mensen zijn blij dat het alternatieve einde de film niet heeft gehaald. “Dit is hilarisch. Het zou de film absoluut verpest hebben voor mij”, schrijft iemand.