Zit je met vragen tijdens het blokken? Deze hulplijn biedt uitkomst!

2020 School
News
School
12-01-2021 13:39
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De meest saaie tijd van het jaar is weer aangebroken. Studenten zitten tot eind januari over hun boeken gebogen om te blokken voor hun toetsen. Vaak gaat dit gepaard met oefenexamens die veel vragen op kunnen roepen. En als er iets vervelend is, dan is het leerstof waar je niks van begrijpt. Wie bel je op voor een uitleg? Val je je vrienden lastig, je leraar of je moeder? Allemaal niet nodig. Softwarebedrijf PeopleWare komt met de ultieme oplossing.

Studenten die vragen hebben over softwareontwikkeling of programmeren, kunnen tot het einde van de blokperiode terecht bij PeopleWare. Doe je geen IT-studie maar heb je wel een IT-gerelateerde vraag? Ook dan kun je terecht bij de professionals die het uit Lier afkomstige bedrijf heeft klaarstaan. Er is een hulplijn in het leven gebracht.

De mensen van PeopleWare zijn tot en met 31 januari van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Contacteren kan op alle mogelijke manieren. Via WhatsApp (+32 475 59 21 14), maar ook via Facebook, Instagram, telefonisch (+32 3 448 33 38) of per mail (info@peopleware.be). Voor extreem moeilijke vraagstukken kan er een uitgebreide videocall geregeld worden.

Marc Schijvaerts, managing director PeopleWare: “Laat ons eerlijk zijn, studenten hebben het niet makkelijk nu. En corona heeft het alleen nog maar erger gemaakt. Mijn jongste dochter zit in haar laatste jaar TEW aan de universiteit en ik weet wat ze doormaakt. Vandaar dat we als bedrijf graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en studenten helpen met hun IT-vakken. Iedereen is gebaat bij een kwalitatieve instroom van goede afgestudeerden in het bedrijfsleven. Als we hieraan kunnen meewerken, dan doen we dat met heel veel plezier.”