Zien: reportage over hobby's van jongeren in quarantainetijd

Schermafbeelding 2020 05 22 Om 14 46 03
News
Coronavirus
22-05-2020 14:47
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Sinds de semi-lockdown heb je plots zeeën van tijd voor klusjes waar je normaal gesproken geen zin in hebt, het uitoefenen van hobby’s en to do-dingen die al jaren op je lijstje staan. Maar nu het eindelijk kan, doe je het dan ook? Stijn Van den Bloock, filmstudent aan Narafi Brussel, maakte er een korte reportage over.

In de reportage wordt duidelijk dat het belangrijk is dat we de tijd die we nu krijgen, niet moeten verspillen. Neem een voorbeeld aan Karen. Zij spijkert haar Spaanse talenknobbel bij in de hoop aangenomen te worden voor een studie in Spanje. Of de 21-jarige Torken. Hij is ontzettend blij met de extra tijd die hij nu heeft en besteedt die aan zijn grote hobby tekenen. Merlijn is ondertussen druk met andere dingen en grijpt de kans om een salto te leren. “Ik denk dat dat iets is dat ik al jaren wou kunnen, maar gewoon nooit de durf voor had”, zegt hij.

Benieuwd naar de hobby’s van andere jongeren, zoals het maken van hiphop of het bespelen van een muziekinstrument? Bekijk dan de reportage. Aanrader!