2021 Lisha Instagram
News
Viral

Zien: influencers het land uitgezet na prank met fake mondmasker

01-05-2021 11:17
Geschreven door Christophe Moons

De Russische Leia Se, op Instagram bekend als @lisha0902, is samen met de Taiwanese YouTuber Josh Paler Lin viraal gegaan met een prank in een supermarkt op het Indonesische Bali.

Nadat Leia de supermarkt eerst niet binnen mocht omdat ze geen mondmasker droeg, besloot ze een mondmasker op haar gezicht te... schilderen. Ze probeerde opnieuw binnen te geraken en dit keer hield de security haar niet tegen. Josh filmde alles en postte de grap achteraf op sociale media, waar het filmpje niet onopgemerkt bleef.

Kritiek

Leia en Josh kregen in de daaropvolgende 24u bakken kritiek over zich heen en zagen zich genoodzaakt om zich in een nieuw filmpje, waarin ze zich zelfs lieten vergezellen door een leger advocaten, publiekelijk te verontschuldigen. "Wij zijn content creators en hebben die prank enkel gebracht omdat we mensen willen entertainen. Het was nooit onze bedoeling om onrespectvol te zijn en willen niemand ertoe aanzetten om geen mondmasker te dragen", klonk het.

Jammer genoeg was voor de twee prankers hiermee de kous niet af. De lokale overheid boog zich over de zaak en besloot Leia en Josh het land uit te zetten. Momenteel wachten ze in een cel op hun vlucht naar huis.