Zien: Disney-fan bouwt enorme achtbaan in tuin

Schermafbeelding 2020 11 11 Om 09 03 36
News
Bizarre
11-11-2020 09:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

We zitten in lockdown, Disneyland is gesloten en we moeten er het beste van maken. Dat is wat Sean LaRochelle uit Californië gedacht moest hebben toen hij besloot zijn tuin om te toveren in een achtbaan. Hij bouwde een miniatuurversie van de Matterhorn-rit.

Sean is al sinds zijn jeugd een groot fan van Disney. Precies de reden waarom hij in de lente, toen het Californische park de deuren sloot, aan de achtbaan begon. “Ik wilde Disneyland naar mijn familie halen.”

De man heeft maandenlang doorgebracht met het bouwen van de attractie. Sean, die architectuur studeert, begon het project in maart en voltooide het in de zomer. Met grote dank aan zijn broer, die door hem omschreven wordt als een ‘wiskundig genie’.

“Ik heb altijd al een achtbaan willen bouwen”, vertelt Sean aan ABC7. “Disney-attracties zijn altijd speciaal voor mij omdat ze een thema hebben, ze vertellen een uniek verhaal. Mensen praten over alle minpunten van het coronavirus, maar één van de voordelen is dat je veel tijd over hebt.”