Zien: Acid reageert op overlijden Kastiop

2020 Acid
Entertainment
YouTubers
04-11-2020 10:21
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Afgelopen weekend kregen we het vreselijke nieuws te horen dat de Limburgse YouTuber Kastiop (Kacper Przybylski) om het leven kwam. Dagenlang werd er naar hem gezocht, totdat ze zijn levenloze lichaam terugvonden net over de Nederlandse grens. Eén van Vlaanderens grootste en bekendste YouTubers, Acid, reageert nu op Kastiops overlijden en praat daarbij openhartig over mentale issues.

“Het is niet omdat je goed bezig bent, dat je niet depressief kan zijn. Toen ik in 2012 en 2013 video’s aan het maken was voor niemand en heel mijn klas was geabonneerd met alle tien profielen, had ik geen views. Ik vroeg me af of er wel Belgische YouTubers waren? Het was op dat moment dat ik Kastiop ontdekte. Door zijn video’s besefte ik dat het wel kon. Hij was de allereerste Belgische YouTuber die commentary video’s is gaan maken.”

Kastiop was dus een groot voorbeeld voor de jonge Acid en was tot op vandaag een belangrijke invloed.

Toch wil Acid ook het topic rond mentale problemen bespreekbaar maken:

“Mentale problemen zijn echt man, maar veel mensen doen nog altijd alsof het niet bestaat. Als je je arm breekt, maak je een afspraak bij je huisarts en ze repareren die shit. Maar als je mentale problemen hebt en je zit driedubbel in je eigen gedachten en je wil een afspraak maken bij een psychiater of een psycholoog, dan duurt het drie maanden voor dat kan. Als je je arm breekt, zou je nooit zo lang wachten.”

“Mentale problemen en depressies worden altijd in een hoekje gestopt. Iets waarover je niet praat, iets waarvoor je je moet schamen, maar dat is niet zo. Er is niks waarmee je mentale pijn kan meten. Je kan niks in je mond steken en zeggen: ‘Deze persoon is 90 procent depressief.’ Daardoor zien mensen het als iets wat niet echt is, als iets dat in je hoofd zit. Dat moet veranderen. Die shit bestaat wel echt, mensen lijden er zwaar onder en er is niet genoeg hulp.”

Check zijn hele vlog hieronder: