Zalando laat jongeren met senioren chatten over kleding

Zalando Interior Retouched Robin Joris Dullers 02
Lifestyle
Things to do
13-12-2019 16:28
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Tijdens de feestdagen gaat er niets boven samenhorigheid. Iets waar Zalando op inspeelt door generaties dichter bij elkaar te brengen met een interactieve GranSharing campagne. Via het ontmoetingsplatform #Gransharing kunnen Belgische jongeren chatten met Zalando’s Granny Squad - 16 inspirerende senioren, klaar voor een casual babbel of serieus gesprek. En om die beleving nog een tikkeltje leuker te maken, is er vandaag in Brussel een bijbehorende pop-up geopend!

Een paar interessante gegevens
Uit een onderzoek van iVOX is gebleken dat zowel Belgische jongeren als senioren graag meer met elkaar willen optrekken en van elkaar willen leren. Jong en oud zijn geïnteresseerd in en bezorgd om dezelfde thema’s in de samenleving. Maar dat niet alleen, want ook op het gebied van kleding en stijl delen ze meer dan je zou denken. De twee verschillende generaties ervaren kleding als tijdloos en de helft van hen houdt ervan om nieuwe kledingstukken te ontdekken.

76 procent van de senioren en 62 procent van de jongeren vindt dat ze een eigen kledingstijl hebben. 32 procent van de jongeren houdt van vintage kledij en een kwart is regelmatig in de kledingkast van de oudere generatie te vinden. Oftewel: kleren kunnen in veel gevallen door beide generaties gedragen worden. Meer dan de helft van de ondervraagden is het daarmee eens. En weet je wat ook best grappig is? Bijna de helft van de senioren vindt dat zij meer stijl hebben dan jongeren. 💪

Pop-up in Brussel
Normaal gesproken praat je met leeftijdsgenootjes over je garderobe, maar Zalando wil daar nu verandering in brengen. Tot 24 december is het via het GranSharing-platform mogelijk om te chatten met inspirerende senioren. Liever een live gesprek voeren? Dat kan vandaag tijdens een speeddate in de driedaagse Zalando pop-up. Je kunt er kletsen, meedoen aan gratis activiteiten, dansen bij een silent disco, deelnemen aan workshops en foto’s laten maken in een photobooth. Kortom: er is genoeg te doen!

De pop-up bevindt zich aan Dansaertstraat 64 in Brussel en is op vrijdag van 12.00-19.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag kun je er tussen 11.00 en 19.00 uur terecht.