YouTuber levenslang verbannen van Fortnite

Fortnite
Entertainment
YouTubers
05-11-2019 18:37
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De Britse YouTuber Jarvis Kaye is levenslang verbannen van de populaire game Fortnite. Hij werd populair door zijn video’s waarin hij toonde hoe hij meesterlijk speelde, maar dat blijkt nu met behulp van software die het richten makkelijk maakt te zijn. Het bedrijf achter Fortnite kon hier echter absoluut niet mee lachen. Het bedrijf voert immers een zerotolerancebeleid tegen valsspelen. En Kaye had gebruikgemaakt van een zogenoemde ‘aimbot’, software waarmee automatisch en/of gericht geschoten kan worden. Daarom besloten ze hem levenslang te verbannen.

Maar Jarvis’ mama komt nu in beroep en vecht de beslissing van Fortnite aan: “Jarvis heeft een fout gemaakt en dat geeft hij ook toe. Hij heeft geen greintje bedrog in zijn lichaam. Wie één keer uit de bocht gaat en daarbij mensen niet fysiek pijn doet, moet toch de kans krijgen om die uitschuiver recht te zetten?”

Jarvis zelf blijft op sociale media steeds ook zijn excuses aanbieden: "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn actie en ik snap helemaal waarom dit gebeurt”, klinkt het in een tweet. “Als ik geweten had hoe groot de consequenties zouden zijn, dan had ik dit nooit gedaan. Epic Games, jullie weten dat ik weet dat ik een grote fout heb gemaakt en ik heb er zo’n spijt van. Ik weet dat ik de verantwoordelijkheid voor mijn acties moet nemen en ik zal mijn best doen elke straf die ik krijg te accepteren. Maar om voor altijd verbannen te worden, dat is gewoon... dat is... dat is... Ik wist gewoon niet dat dit zou gebeuren.’’

Een reactie van Fortnite blijft echter nog steeds uit…