YouTube-sensatie PewDiePie lanceert mobiele game over... poep

Poopdie
Technology
Games
30-11-2019 19:16
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De bekende YouTuber PewDiePie (echte naam: Felix Kjellberg) slaat opnieuw de handen in elkaar met de Poolse spelletjesmaker Bulbware, dit keer voor de lancering van een absurd smartphonespelletje genaamd Poopdie. En jawel... alles in het spel draait om poep.

In Poopdie volgt de speler het verhaal van een heldhaftige wormpje dat leeft in een koninkrijk waar iedereen is vergeten hoe 'ie een scheet of poep moet laten. Hierdoor kunnen ze de spanning in hun lichaam niet loslaten en zijn ze veranderd in agressieve vijanden (Achja, shit happens nu eenmaal...)

Het doel van het spel is om de wereld opnieuw te leren poepen. Spelers doen dit door in de huid te kruipen van een wormpje waarmee ze allerlei quests moeten voltooien en vijanden verslaan met behulp van unieke skills en... hun eigen poep. Zo kunnen spelers ingrediënten verzamelen waarmee ze kakmannetjes moeten maken om strijd mee te voeren.

Poopdie, een doldwaze dungeon crawler met ingesproken stemmenwerk van PewDiePie, is vanaf 12 december beschikbaar voor iOS en Android-apparaten. Get your shit together!