Youth For Climate heeft drie (!) nieuwe woordvoersters

2020 Anuna De Wever Jada Kennedy Vtm
News
Climate
09-02-2020 06:26
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Nu Anuna De Wever en Adélaïde Charlier stage lopen in het Europees Parlement, hebben ze een stap teruggezet als woordvoersters van Youth For Climate. Op hun recente mars door Brussel, waarbij ze aandacht vroegen voor de slechte toestand van de oceanen, stelden ze hun opvolgsters voor.

En dat worden er drie voor de prijs van twee: Jasmijn Defize, Lola Segers en Jada Kennedy. "Omdat we willen dat Youth For Climate een neutrale organisatie is, heb ik een stap opzij gezet als woordvoerster", verklaart Anuna. "We gaan nu werken met meerdere woordvoersters."

"Ik was er bij op Pukkelpop toen ze met bier naar ons gooiden, maar ik ben niet bang voor de negatieve zaken", vertelt Jasmijn, één van de kersverse uithangborden. "Er zijn ook leuke kanten en we doen gewoon wat moet gedaan worden."

Gehoord worden

"We komen nu al meer dan een jaar op straat en er is nog niets veranderd", klinkt het bij haar collega Lola. "Het is zeer frustrerend dat we nu door een minister afgedreigd te worden, dat men ons wil verbieden om te spijbelen voor onze toekomst. Leren doe je niet enkel op school, dat doe je ook in de echte wereld. Het is belangrijk om onze mening te uiten, te laten horen. Dat is ook wat veel leerkrachten ons zeggen. De uitspraken van de minister zullen ons niet afstoppen. Ze zullen ons alleen maar harder doen roepen en springen. We zullen gehoord worden", besluit een strijdvaardige Jada tenslotte in De Morgen.