Yikes: zo wordt de saus bij KFC gemaakt

2019 Kfc
Lifestyle
Food
06-10-2020 13:24
Geschreven door Karen Luiken
Comment

TikTok kan een echte eyeopener zijn. De ene keer worden we verblijd met een overheerlijk recept, de andere keer leert iemand ons danspasjes. Maar helaas legt het platform soms ook de keiharde waarheid bloot. Een gebruiker die zichzelf cheddar4.7 noemt, laat zien hoe de jus van KFC wordt gemaakt. En daar worden we dan weer iets minder vrolijk van...

Waar we voorheen met volle teugen konden genieten van een kippie met jus van de KFC, zullen we na het zien van deze beelden twee keer nadenken voordat we het gerecht bestellen. In het filmpje wordt een bruine substantie in een grote bak gegooid. Hoewel het sprekend op consumptie lijkt dat in de wc had moeten liggen, is het dat niet. Volgens de TikTokker zijn het kipstukjes die loskomen in de friteuse en vervolgens in de koelkast worden gelegd.

Anyhoe: die kak, uhhh kip dus, wordt gemixt met water. Vervolgens wordt er een poeder bij gegooid en gaat het de oven in. Even roeren en nogmaals in de oven. Na een minuut of twintig komt er uiteindelijk een jus uit die jij bij je vlees geserveerd krijgt.

Smaklich!