Yikes! Man vindt vogelspin in bakje druiven van supermarkt

2020 Vogelspin
News
Bizarre
18-05-2020 05:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een man uit het Nederlandse Arnhem is zich afgelopen weekend kapot geschrokken toen hij een bakje druiven van de Albert Heijn opende. Naast het pitloze fruit vond Bart van den Akker ook iets anders in de doos: een vogelspin.

“Afgelopen vrijdag kocht mijn vrouw een bakje druiven bij de Albert Heijn. Zaterdagochtend pak ik dat bakje uit de koelkast en haal er een trosje druiven uit om deze aan mijn zoon te geven. Niks bijzonders”, vertelt Bart tegen het AD. “Later die dag wilde ik er nog nog een trosje uit halen. Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk.”

Bart schakelde zijn buurman in die veel verstand heeft van dieren. Volgens hem is de vogelspin groot, maar nog wel erg jong. “Zijn lichaam heeft de vorm van twee druiven. Een volwassen spin is veel groter, het formaat van een handpalm.”

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn is er iets fout gegaan bij de aanlevering van de druiven. Waarschijnlijk ergens in Chili, waar het fruit vandaan komt. “We vermoeden dat deze kleine vogelspin goed gecamoufleerd in een tros de inspectie heeft doorstaan of dat hij vlak voor het sluiten van het bakje tussen de druiven is gekropen.”