Willy Wonka mogelijk een vrouw in nieuwe film

2020 Charlie And The Chocolate Factory Willy Wonka Johnny Depp
Entertainment
Movies
02-02-2020 17:32
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Denk je aan ‘Charlie and the Chocolate Factory’, dan denk je aan Willy Wonka. En denk je aan Willy Wonka, dan denk je aan Johnny Depp. De film en de acteur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en we kunnen ons geen betere match voorstellen. Toch gaat die er in de toekomst misschien komen. Volgens The Sun gaat een vrouwelijke actrice mogelijk Willy Wonka spelen in een prequel van de film.

“Een vrouwelijke hoofdrolspeler wordt overwogen”, aldus een bron. “Filmbazen realiseren zich dat het negatieve reacties kan oproepen, maar geloven ook dat een vrouwelijke Wonka een geweldige manier is om het klassieke verhaal een frisse look te geven.”

Er zijn inmiddels twee filmversies van ‘Charlie and the Factory’ gemaakt. De eerste kwam uit in 1971 en had de inmiddels overleden Gene Wilder als legendarische Willy Wonka. In 2005 kwam de nieuwere variant uit met Johnny Depp in de hoofdrol. Mogelijk volgt er binnenkort dus een derde film met een vrouwelijke actrice als belangrijkste personage. Het gaat hierbij om een prequel die zich vóór het bekende verhaal zou afspelen