Wie of wat zijn de rode troopers in Star Wars: The Rise of Skywalker?

Sith Troopers
Entertainment
Movies
28-11-2019 01:46
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sinds Disney Lucasfilm overkocht van George Lucas, en daarmee ook alles wat maar te maken heeft met Star Wars in handen kreeg, heeft de franchise al heel wat veranderingen ondergaan. Een nieuwe trilogie werd op poten gezet met een vrouwelijke lead in de vorm van Daisy Ridley, Luke Skywalker bleek niet de held te zijn die we altijd dachten dat hij was (thanks, The Last Jedi) en voor het eerst in de geschiedenis van de franchise maken rode stormtroopers binnenkort hun opwachting in het negende en tevens laatste filmdeel Star Wars: The Rise of Skywalker, waarmee de saga ook officieel wordt beëindigd.

Sommige van de veranderingen die Disney heeft doorgevoerd werden goed ontvangen door de fans en andere dan weer niet. Fans zijn gelukkig wel erg enthousiast over de komst van de nieuwe rode troopers. Maar wie zijn ze en waar komen ze überhaupt vandaan?

Veel details over de geheimzinnige rode troopers heeft Disney nog niet gelost. Zijn het nieuwe clones die Emperor Palpatine (het personage van Palpatine keert officieel terug in Episode 9) in het geheim heeft gecreëerd voor zijn persoonlijke leger of zijn het gewoon soldaten van de First Order in coole nieuwe uniformen? Volgens Disney hebben de nieuwe troopers, officieel genoemd naar Sith Troopers, een sterke affiniteit met de Dark side en werken ze nauw samen met Kylo Ren aka. Ben Solo in The Rise of Skywalker.

Op het internet circuleren verschillende fan-theorieën over wie of wat de rode helmen te betekenen zouden kunnen hebben, maar of de fans het ook bij het juiste eind hebben... dat zullen we zelf moeten ontdekken wanneer Star Wars: The Rise of Skywalker vanaf 18 december bij ons in de bioscopen draait.