Weinig hoop voor de grote zomerfestivals

Dsc 4923 Kopie
News
Coronavirus
25-03-2020 23:18
Geschreven door Laurane Berkein
Comment

Het ziet er niet goed uit voor de grote zomerfestivals. We willen niet pessimistisch zijn maar we zijn nog lang niet af van het coronavirus.

Viroloog Marc Van Ranst had weinig hoopgevende woorden over komende zomer. Volgens hem kunnen festivals als Rock Werchter en Tomorrowland al zeker geschrapt worden. In 'De Afspraak' liet hij weten dat de maatregelen tegen de zomer waarschijnlijk wel zullen teruggeschroefd worden, maar dat dit in schijfjes zal moeten gebeuren omdat de boel anders weer zal escaleren.

Marc Van Ranst: “Neem nu Tomorrowland: tegen dan zal de grootste problematiek in ons land hopelijk voorbij zijn. Maar mensen ontvangen van over de hele wereld... Dat is niet eens bijzonder onwaarschijnlijk, dat is gewoon onmogelijk. Het zal september of oktober worden vooraleer de meeste maatregelen opgeheven zullen kunnen worden. Om echt helemaal normaal te kunnen leven, zullen we moeten wachten tot het vaccin er is. Dat is dus nog zeker een jaar.”

Tomorrowland en Rock Werchter lieten gisteren en vandaag weten dat ze zeker rekening zullen houden met de instructies van de overheid. Ze vragen aan hun bezoekers om thuis te blijven en de maatregelen van de regering te volgen om zo de festivalzomer te redden.

#savethesummer

View this post on Instagram

#SAVETHESUMMER

A post shared by Tomorrowland (@tomorrowland) on