Watch Dogs: Legion gameplay en releasedatum onthuld

Watch Dogs Legion
Technology
Games
11-06-2019 01:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ubisoft heeft het volgende deel in de Watch Dogs-franchise aangekondigd. Watch Dogs: Legion, zoals de nieuwe game heet, lekte eerder al uit via Amazon, maar kreeg maandag tijdens de E3-presentatie van het bedrijf alsnog een officiële onthulling.

In Watch Dogs: Legion bouw je je verzet en kun je op elk moment controle nemen over eender welke NPC (van een geheim agent tot een oud omaatje) die je tegenkomt in het spel om te strijden tegen criminaliteit en een autoritaire organisatie, genaamd Albion, die het London van de nabije toekomst in haar greep houdt.

In een uitgebreide gameplaydemo werd tentoongesteld hoe de speler na de dood van zijn personage een ander personage kon kiezen uit een lijst van NPC's die hij had gerekruteerd, waarmee hij verder kon spelen om zijn missie te voltooien. Leden die zich aansluiten bij het verzet worden eveneens onderverdeeld in drie klassen: enforcers, infiltrators en hackers, waarbij eerstgenoemde een voorkeur heeft voor bruut geweld en infiltrators meer op een stealthy manier te werk gaan. Hackers kunnen dan weer bijvoorbeeld drones overnemen.

Watch Dogs: Legion verschijnt in vier edities (Standard, Gold, Ultimate en Collector's), heeft een seizoenspas en ondersteunt co-op voor maximaal vier spelers.

De game komt uit op 6 maart 2020 voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.