WarnerMedia lanceert volgend jaar eigen streamingdienst HBO Max

Hbo Max
Entertainment
TV / streaming
10-07-2019 02:20
Geschreven door Nico De Greef
Comment

WarnerMedia heeft aangekondigd dat hun langverwachte streamingdienst, genaamd HBO Max, volgend jaar wordt gelanceerd. Met de dienst wil het Amerikaanse bedrijf de strijd aangaan met Netflix en andere aangekondigde streamingdiensten als Disney+ en Apple TV+. Hoeveel de dienst zal kosten in vergelijking met zijn concurrenten is nog niet bekend.

Dat WarnerMedia uiteindelijk met een eigen streamingplatform ging komen, was al langere tijd bekend, alleen was er nog geen datum wanneer de dienst zou uitgerold worden. HBO Max moet in 2020 wereldwijd beschikbaar komen en zal over een indrukwekkend aanbod beschikken waarmee het vooral abonnees hoopt weg te snoepen bij hoofdconcurrent Netflix (dat momenteel meer dan 148 miljoen abonnees telt).

WarnerMedia heeft talloze film -en televisiedevisies in handen, waaronder o.a. de WarnerBros. Pictures-filmstudio, New Line Cinema, CNN, DC Entertainment, televisiezenders HBO, Cartoon Network en The CW en Crunchyroll (een platform voor Japanse anime-reeksen, nvdr). Dit betekent dat populaire film -en televisiereeksen als de Harry Potter-saga, Game of Thrones, The Lord of the Rings, Pretty Little Liars en sitcoms Friends (nog tot eind dit jaar beschikbaar op Netflix) en The Fresh Prince of Bel Air vanaf 2020 allemaal exclusief te streamen zijn op HBO Max en nergens anders.

Daarnaast zullen ook geliefde series als Riverdale, The 100, Arrow en The Flash, die momenteel op Netflix te zien zijn, mogelijk moeten verhuizen naar HBO Max. In mei eerder dit jaar werd namelijk bekendgemaakt door The CW dat ze hun contract met Netflix niet meer vernieuwen, wat betekent dat toekomstige series van de zender exclusief op de nieuwe dienst van WarnerMedia zullen verschijnen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of series die lopende zijn ook van Netflix zullen verdwijnen.

HBO Max lanceert wereldwijd in 2020.