Warner Bros. kondigt langverwachte 'Harry Potter'-game officieel aan

Hogwarts Legacy
Technology
Games
17-09-2020 01:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

2021 wordt een geweldig jaar voor Potter-fans! Niet alleen kunnen fans uitkijken naar de release van 'Fantastic Beasts 3', maar ze zullen ook zichzelf kunnen uitleven in de wonderbaarlijke Wizarding World van J.K. Rowling.

Het moment waarop elke Potter-fan jaren op heeft gewacht is eindelijk aangebroken: Warner Bros. en game-ontwikkelaar Avalanche lanceren volgend jaar een heuse open wereld game die zich afspeelt in het 'Harry Potter'-universum!

De actie-rpg, genaamd Hogwarts Legacy, neemt spelers mee naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts van de jaren 1800 waar ze de hoofdrol zullen spelen in hun eigen magische avontuur. Spelers zullen er bekende en nieuwe omgevingen kunnen verkennen, magische wezens ontmoeten, toverdrankjes maken, spreuken leren en vriend- of vijandschappen smeden om zo de tovenaar te worden die ze zelf willen zijn.

In de game neem je de rol aan van een student(e) die een late uitnodiging krijgt om school te lopen op Hogwarts. Eenmaal daar ontdek je dat je over een aparte gave beschikt: het waarnemen en beheersen van een zeer oude vorm van magie. Of je deze gave voor goede of slechte doeleinden gebruikt is helemaal aan jou om te beslissen.

Oplettende lezers zullen opgemerkt hebben dat we 'student(e)' schreven en dat is zeker geen typo. In Hogwarts Legacy kan je namelijk je eigen karakter van top tot teen vormgeven. Van het kiezen van een geslacht tot alles dat komt kijken bij het uiterlijk. You name it.

Hogwarts Legacy verschijnt in 2021 voor de consoles en PC en ziet er beter uit dan we ooit hadden durven dromen. Check hieronder de magische aankondigingstrailer:

© Avalanche/Warner Bros.