Vrouwen verdienen meer dan mannen in nieuwe Monopoly

2019 Ms Monopoly
News
Bizarre
13-09-2019 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Er is een nieuwe variant van Monopoly verschenen. Een variant die veel dames waarschijnlijk wel leuk zullen vinden. In het spel krijgen vrouwelijke spelers namelijk meer geld dan mannelijke.

Dit spel verschilt in een aantal opzichten van de normale variant. Bij Ms. Monopoly, zoals het heet, krijgen de vrouwen een startbedrag van 1900 dollar. Mannen krijgen 400 dollar minder. Als vrouwen langs 'start' komen, krijgen ze 240 dollar. Mannen krijgen slechts 200 dollar.

Een ander verschil is dat er bij dit spel geen huizen en hotels gekocht worden, maar dingen waar vrouwen gelukkig van worden. Chocoladekoekjes, vaatwassers, wifi, dat soort dingen. Je kunt jezelf op het bord voortbewegen met pionnetjes in de vorm van een vliegtuig, glas, witte hoed, pen, halter of notebook.

Hoewel veel dames blij worden van dit spel, zijn er ook mensen die het belachelijk vinden. "Impliceert Ms. Monopoly dat vrouwen een spelletje Monopoly niet kunnen winnen tenzij ze een oneerlijk voordeel hebben? Hasbro, hoe durf je vrouwen op deze manier te beledigen. Ze kunnen net zo goed een Monopoly-spel winnen als elke mannelijke speler", aldus een Twitteraar.