Vrouw overtreedt coronaregels voor McDonald's-maaltijd

2019 Mcdonalds
News
News
15-01-2021 16:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De regels in Engeland die momenteel gelden vanwege de besmettelijke variant van het coronavirus zijn simpel: verlaat je huis niet tenzij je echt niet anders kan. Zonder noodzakelijke reden blijf je binnen. Uitzonderingen worden bijvoorbeeld gemaakt voor werk, medische omstandigheden of het doen van hoognodige boodschappen. Een tripje naar McDonald’s valt in ieder geval niet onder die categorie. Toch is er een vrouw die daar anders over dacht.

De dame in kwestie is volgens Tyla een vrouw van ergens in de dertig. Ze stapte zaterdag in haar auto en reed van haar huis in Lincolnshire naar Scarborough om een burgermaaltijd te kunnen scoren. Even voor jouw beeldvorming: voor die route moest ze drie provincies doorkruisen en tientallen kilometers afleggen.

De vrouw kruiste – helaas voor haar – het pad van de politie en werd staande gehouden. De schade: een boete van ruim 220 euro. “Door drie provincies rijden om een hamburger te halen, wordt niet beschouwd als een essentiële reis”, aldus hoofdinspecteur Rachel Wood van de politie van North Yorkshire.