Vrouw overlijdt bijna na vergeten tampon

2020 Tampon Ongesteld Menstruatie
News
Bizarre
14-10-2020 09:50
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het vergeten van een tampon kan levensgevaarlijk zijn. De 24-jarige Amy Williams uit het Engelse Essex weet dat als geen ander. Zij keek de dood in de ogen nadat ze pas na vijf dagen een tampon uit haar vagina haalde. Ze was het ding simpelweg vergeten.

Als een tampon te lang in je vajayjay blijft zitten, kun je het toxic shock syndrome ontwikkelen. Dat is een tamponziekte waarvan je lichaam in shock kan raken en waar je zelfs aan kan overlijden. Amy kan erover meepraten. Zij deelt nu haar verhaal om anderen bewust te maken van de gevaarlijke risico’s. “Ik had gehoord over het toxic shock syndrome, maar had niet verwacht dat het mij ooit zou overkomen”, aldus de vrouw volgens Metro UK.

Amy gebruikte tien jaar tampons, maar acht de kans klein dat ze er nu ooit nog eentje aan zal raken. Het ging mis in de zomer van 2019. Ze was uit met haar vriend en ging naar het toilet om haar tampon te verwisselen. Toen ze het touwtje niet kon vinden, was ze ervan overtuigd dat ze geen tampon in haar vagina had zitten. En dus deed ze er een nieuwe in. “Ik was dronken en kon me niet herinneren of ik er een in had gedaan”, vertelt ze.

Vijf dagen kwam er een vreemde lucht uit Amy’s vagina. “Het rook naar de dood. Ik ging onder de douche om me te wassen, maar de geur ging niet weg. Vervolgens ben ik op bed gaan liggen om de boel te inspecteren. Toen ik iets voelde met mijn vingernagel, drong het tot me door dat er een tampon in zat.” Het ding bleek vast te zitten, waardoor het Amy een halfuur kostte om het te verwijderen. Ze viel bijna flauw van de pijn. “De tampon was zwart. Het was walgelijk.”

Het duurde niet lang voordat Amy ondraaglijke krampen in haar onderbuik kreeg. Twee dagen later begon ze zich misselijk te voelen en is ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar begonnen haar organen te falen. Ze raakte in een septische shock, waarna het toxic shock syndrome bij haar werd vastgesteld. “De dokter zei dat als ik die dag niet was gekomen, ik niet meer wakker zou zijn geworden. Ik kan niet geloven dat een tampon mij bijna heeft gedood.”