Vrouw maakt Disney-puzzel van 40.000 (!) stukjes

2020 Puzzeldisney
News
Bizarre
18-11-2020 10:22
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Dacht jij dat je met een puzzel van 2000 stukjes al goed bezig was? Het kan altijd beter. Neem een voorbeeld aan de Nederlandse Oeke Eijsink. Zij rondde onlangs een puzzel van 40.000 stukjes af. Een project waar ze in totaal twee jaar mee bezig is geweest.

Normaal gesproken maakt Oeke puzzels van een paar duizend stukjes, maar twee jaar geleden had ze zin in een nieuwe uitdaging. En dus begon ze aan een enorme puzzel van Disney. Het ‘gevaarte’ heeft een oppervlakte van 14 vierkante meter en is groter dan vrijwel iedere keukentafel.

“Het is een perfecte manier om even te ontspannen”, zegt Oeke tegen Tubantia. “Als je geconcentreerd bezig bent met een puzzel, vergeet je even alle ellende die er in de wereld is.”

Puzzel jij ook graag? Dan heb je geluk. De puzzel van Oeke is inmiddels opgeruimd en op Marktplaats gezet. Wie interesse heeft, krijgt van de puzzelliefhebber een gratis tip mee: “Begin bij grotere puzzels niet bij de randjes omdat er daar in verhouding weinig van zijn. Kijk vooral naar de kleuren die aanwezig zijn en sorteer die eerst.”