Vrouw knipt meterslange nagels na 30 jaar eindelijk af

Schermafbeelding 2021 04 08 Om 10 11 05
News
Bizarre
08-04-2021 10:12
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Sommige mensen hebben zulke lange nagels, dat ze niet eens normaal naar het toilet kunnen gaan. Laat staan dat ze hun achterwerk af kunnen vegen na een grote boodschap. Ayanna Williams uit het Amerikaanse Houston was zo’n persoon. Zij brak het wereldrecord voor ’s werelds langste vingernagels. Afgelopen weekend zette ze er na dertig jaar eindelijk een schaar in.

Ayanna begon in het begin van de jaren negentig met het sparen van lange vingernagels. Ze heeft ze sindsdien nooit meer geknipt. In 2017 kreeg ze een plekje in het Guinness World Records-boek voor de persoon met de langste vingernagels ter wereld. Ze bereikte lengtes van bijna vijf meter lang. Het kostte haar toen twee flesjes nagellak en twintig uur om ze te lakken.

Een paar dagen geleden was het tijd voor een nieuwe meting. De stand: nagels van meer dan zeven meter lang, waar ruim vier potjes nagellak voor nodig waren. Afwassen lukte niet meer, het bed opmaken ook niet. Hoog tijd dus om er afscheid van te nemen. Afgelopen weekend bezocht ze een dermatologisch bedrijf dat met speciaal gereedschap voor het eerst in dertig jaar haar nagels knipte.

“Met of zonder nagels”, ik ben nog steeds een koningin”, zegt de vrouw volgens Guinness. “Mijn nagels maken mij niet, ik maak mijn nagels.” Ayanna is van plan om haar nagels nu tot een maximale lengte van vijftien centimeter te laten groeien.