Vrouw draagt minicamera tijdens theoretisch rij-examen, antwoorden ingefluisterd

2018 Auto Rijden Stuur Car
News
Bizarre
23-01-2019 09:49
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Een zaakvoerder van autorijschool 100% Geslaagd uit Deurne heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt door zijn leerlingen met een verborgen camera en een zendertje naar het theoretische rij-examen te sturen. Terwijl zij de test maakten, fluisterde de zaakvoerder de antwoorden in. De Nederlandse man riskeert nu een celstraf van 18 maanden, schrijft HLN.

Een openbare aanklager meldt dat een vrouw met hulp van de man naar haar theoretische rij-examen ging. Ze droeg een hemd met daarin een verborgen camera, een zendertje en oortjes. Het cameraatje filmde de vragen, die de man vervolgens doorkreeg op zijn laptop. Op deze manier kon hij heel gemakkelijk de antwoorden door fluisteren.

De vrouw hoefde niet extra te betalen voor deze actie. Wel moest ze haar vrienden en kennissen voor rijlessen naar de school van de man sturen.

De advocaat van de man beweert dat hij dit deed omdat hij kandidaten met een taalachterstand wilde helpen. Zijn rijschool in Deurne is opgedoekt. Wel heeft hij nog een rijschool in Amsterdam.