2017 Bed Slapen
News
Bizarre

Volgens onderzoek zijn luie mensen heel slim

06-04-2018 08:11
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Als jij iedere vrije minuut die je hebt spendeert op de bank, aan Netflix of in bed, moet je dit artikel even lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat luie mensen hartstikke intelligent zijn.

Of eigenlijk moeten we het omdraaien: slimme mensen spenderen veel tijd aan lui zijn. Waarom? Omdat mensen met een hoger IQ zich minder snel vervelen, schrijft Beautify. Als je intelligent bent, heb je niet de behoefte om altijd iets te doen. Volgens het onderzoek dan hè.

Voor de studie werden 30 denkers en 30 niet-denkers ingeschakeld. Ze kregen wat vragen voorgeschoteld, waaruit nu dus is gebleken dat de intelligente deelnemers zich minder snel vervelen. Ze kunnen heel gemakkelijk een dag op de bank (met Netflix) doorbrengen. Zonder 12 afspraken op de planning te hebben.

Enige gevaarpuntje aan dit gegeven is dat slimme (en dus luie mensen) op moeten passen dat ze het sporten niet links laten liggen. Al zijn ze dan waarschijnlijk ook intelligent genoeg om te bedenken dat ze beweging niet moeten verwaarlozen.