Vlaamse YouTuber onder vuur door laatste video

2020 Benoit Youtube
Entertainment
YouTubers
29-03-2020 19:17
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De Vlaamse YouTuber Benoit van de Geuchte uit Knokke krijgt heel wat kritiek te verwerken na zijn laatste video. Zo postte hij een video van maar liefst 20 minuten waarin hij gewoon ging surfen in zee en afsprak met zijn vrienden om te gaan skaten. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, lapt hij gewoon aan zijn laars. “Er gaan straks nog meer mensen dood aan zelfmoord”, zegt hij zelfs in zijn video.

“Ik zie mensen maar sporten en toch hoor ik overal ‘Blijf in uw kot’. En ik snap het wel, dit is de beste kans om niet besmet te geraken. Maar soms is de oplossing erger dan het probleem zelf. Het is supererg dat er zoveel mensen sterven, maar er sterven straks nog meer mensen aan iets anders: zelfmoorden of depressie. Zoveel mensen gaan zich straks ongelukkig voelen. Dit is niet de bedoeling. Ik voel mezelf achteruitgaan omdat ik al zolang niet meer in de zee ben gegaan. Dat maakt net gelukshormoon in mijn lichaam vrij. Het is niet de bedoeling dat ik dat niet doe.”

Als we mogen afgaan op de comments, zijn zijn volgers het niet eens: “Je riskeert een boete van 400 euro”, “Waar is uw verstand, kerel?” of “Je hebt een voorbeeldfunctie", “Blijf nu eens binnen, net als iedereen”, klinkt het.

Zit je ook met vragen rond zelfdoding, contacteer Awel, 102 of de zelfmoordlijn op 1813.