‘Vis a Vis’ stopt ermee (maar krijgt nog wel een nieuw seizoen)

2019 Vis A Vis
Entertainment
TV / streaming
07-11-2019 09:06
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Er komt definitief een einde aan de spannende avonturen van de dames uit de vrouwengevangenis Cruz del Norte. De klapper van een Netflix-serie ‘Vis a Vis’ stopt ermee. De show krijgt nog een vijfde seizoen, maar daarna is het over en uit.

Het nieuwe seizoen krijgt de naam ‘Vis a Vis: El Oasis’ en moet niet als spin-off worden gezien. In de acht nieuwe (en laatste) afleveringen zijn we plots vijftien jaar verder in de tijd en zien we hoe Macarena en Zulema leven in vrijheid. “We willen iets vertellen dat we nog niet hadden verteld. Hoe zijn deze twee personen buiten de gevangenis?”, aldus maker Iván Escobar. “We wilden de twee wilde dieren uit hun normale omgeving halen.”

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om met een vijfde seizoen te komen, vertelt Escobar. “We hebben geprobeerd om 'Vis a Vis' te doden. We maakten een epiloog waar we van hielden. We huilden, lachten, werden dronken, maar toen kregen we ineens berichten van mensen die zinnen van Zulema op hun lichaam hadden getatoeëerd. Zij vroegen ons om meer. En dat hebben we gedaan: een vijfde seizoen van Vis a Vis als eerbetoon aan onze fans.”

Het nieuwe en laatste seizoen wordt in 2020 in Spanje verwacht. Wanneer de afleveringen op Netflix volgen, is nog niet duidelijk.