Deze Instagram-filter vertelt je hoe oud je eruitziet

2020 Cheryl Insta Old
Technology
Apps
07-02-2020 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

In de afgelopen weken hebben we Insta-filters gezien die je vertellen welk Disney-figuur je bent en op welk ‘Friends’-personage je het meeste lijkt. Deze week is er een nieuwe filter die je met de neus op de feiten drukt. Met de ‘How old do I look?’-hype probeert Instagram je leeftijd te raden.

De naam zegt het natuurlijk al, maar de filter vertelt je hoe oud je eruitziet. Heel betrouwbaar is het alleen niet. Zo kreeg Cheryl Cole de leeftijd van 47, Selena Gomez was plotseling 6 jaar jonger en Leonardo DiCaprio werd zelfs 10 geschat. Eigenlijk gaat het vaker fout dan goed.

Wil je toch proberen of Instagram het bij jou aan het rechte eind heeft? Dan is het ten eerste van belang dat je de nieuwste update van Instagram op je telefoon hebt geïnstalleerd. Is dat het geval, zoek dan naar het account dat @ferdaysss heet. Boven zijn fotogallerij staan drie vormpjes: eentje voor de algemene feed, een smiley en een voor getagde foto’s. Klik op de smiley, dan op de filter ‘How old do i look’ en vervolgens op ‘Try it’. Het zou nu moeten werken.