Vijf steden krijgen Overkop-huis van Roze Neuzen Dag

2017 Evi Hanssen
Heavy Sh!t
Heavy Sh!t
09-06-2017 13:42
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Lange tijd was het een droom, maar nu wordt het werkelijkheid: Gent, Genk, Mechelen, Oostende een Tienen krijgen een Overkop-huis. Dat is een fysieke plek waar jongeren met psychische problemen gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele hulp.

De huizen kunnen gerealiseerd worden dankzij de ingezamelde 4.103.677 miljoen euro die vorig jaar tijdens Rode Neuzen Dag is opgehaald. En daar kunnen VTM, Qmusic en Belfius dan weer voor bedankt worden; zij organiseerden die dag namelijk. Al tijdens de actie werd gedroomd over de ‘Rode Neuzen Dag-huizen’, die nu de naam ‘Overkop-huizen’ hebben gekregen. En nu, maanden later, wordt alles gerealiseerd.

Jeugd kan overigens ook digitaal terecht bij Overkop. Via overkop.be kunnen jongeren hun hart luchten bij een professioneel opgeleid team van vrijwilligers. De bedoeling hiervan is dat ze een snelle en rechtstreekse doorverwijzing naar de juiste hulpverlening krijgen.

Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen is blij met het resultaat. Héél blij. “Ik heb me met hart en ziel ingezet voor dit project. Rode Neuzen Dag is zo belangrijk: jongeren met psychische problemen vinden nog altijd niet de weg naar laagdrempelige hulp. Ik zeg daarom heel graag: zo hard bedankt Vlaanderen! Dankzij jullie zijn er de Overkop-huizen en al de andere initiatieven die we kunnen steunen met het ingezamelde geld. We kunnen hiermee écht het verschil maken.”