Vierde seizoen van Fall Guys gaat héél binnenkort van start

Fall Guys S4
Technology
Games
21-03-2021 15:49
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het wachten op het nieuwste seizoen van Fall Guys zit er bijna op. Op maandag 22 maart gaat het vierde seizoen van start en kunnen spelers zich weer aan een heleboel nieuwigheden verwachten waaronder een gloednieuw thema, uitdagende nieuwe afvalraces en een season pass met méér rewards dan ooit. Benieuwd wat seizoen 4 allemaal omvat? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over misschien wel het beste seizoen van Fall Guys tot nu toe!

In voorbije seizoenen maakten we al kennis met middeleeuwse en winterse thema's, in seizoen 4 worden spelers getransporteerd naar de toekomst in het jaar 4041. Oftewel: Fall Guys gaat futuristisch!

Nieuwe levels en gameplay-elementen

Seizoen vier introduceert 7 nieuwe levels die geladen zijn met kersverse gameplay-elementen die de boel flink moet opfrissen. Voorbeelden van enkele nieuwe elementen zijn Low Gravity Zones en interactieve knoppen. Low Gravity Zones zijn zones in een map waar de zwaartekracht zeer laag is. Wanneer je in deze zones springt, kan je veel hoger springen en zelfs even in de lucht blijven hangen. Interactieve knoppen moeten er dan weer voor zorgen dat spelers elkaar het leven nog meer zuur kunnen maken. Door een knop in te drukken kan je bijvoorbeeld een deur voor een andere speler openen of sluiten of vliegende objecten afvuren.

Nieuwe features: daily challenges en squad mode

Seizoen vier introduceert daarnaast ook een aantal nieuwe features in de vorm van daily challenges en een squad mode. Beide features moeten kronen verdienen een pak makkelijker maken.

Daily challenges zijn dagelijkse taken (bvb: kwalificeer 10 keer van eender welke ronde) die spelers voltooien om zogenaamde 'crown-shards' te verdienen. Wanneer een speler 60 shards heeft verzameld, wordt een kroon automatisch aan hun account toegevoegd.

Squad mode is een gloednieuwe spelmodus waar spelers teams vormen van 4 (dat kan met vrienden in een party of via online matchmaking waarbij je wordt samengehokt met andere spelers) en het tegen elkaar moeten opnemen. De bedoeling van Squad mode is om met je squad zoveel mogelijk punten te scoren door goed te presteren.

Hoe het werkt: het aantal punten dat je met je squad kan verdienen is gebaseerd op het aantal spelers die deelnemen aan een race. Om een voorbeeld te geven, nemen we een startronde van 60 spelers (15 squads van 4 personen). De allereerste speler die over de finish loopt, verdient met zijn squad 60 punten. Een speler die als tweede over de finish loopt, verdient 59 punten, enz. Een speler die als laatste binnenkomt, verdient nog maar één punt. Hoe meer teamgenoten de finish halen, hoe hoger de totaalscore van de squad. Bij survival-rondes zoals Block Party of Roll Out werkt de puntentelling net iets anders. Daar verdienen spelers een punt voor elke seconde die ze overleven. De squads met het laagste aantal punten worden elke ronde geëlimineerd.

Maar er is meer... niet elk lid van je squad hoeft per se de finish te halen. Zolang je met je squad voldoende punten scoort, gaan al je teamgenoten alsnog door naar de volgende ronde. Zo kunnen ook de 'slechte' spelers binnen je vriendengroep meeliften op jouw succes. Heeft iemand van je squad de finale gewonnen, dan krijgen ook alle leden van je squad elk 20 shards!

Fall Guys: Ultimate Knockout is nu verkrijgbaar op PlayStation 4 en PC. Later dit jaar komt de game ook uit op Xbox-consoles en Switch.