Vechtpartij Bruulpark
News
News

VIDEO: 16-jarige jongen wordt in elkaar geslagen in Leuvens park

10-02-2019 20:11
Geschreven door Nico De Greef
Comment

De politie van Leuven onderzoekt videobeelden die op social media zijn opgedoken waarin te zien is hoe een jongeman enkele rake klappen te verduren kreeg van een groepje jongeren in het Bruulpark in Leuven.

Het slachtoffer, een 16-jarige uit Huldenberg, werd om nog onbekende redenen in elkaar geslagen door 3 middelbare scholieren uit het Leuvense, terwijl een vierde alles op Snapchat vastlegde. "Waarom doet gij zo tegen mij? Vriend, luister", begon één van de belagers. Waarna de eerste klap in het gezicht van de jongeman werd uitgedeeld. Vervolgens duurde het niet lang totdat ook twee andere kompanen zich in het gevecht mengden en het slachtoffer tegen de grond belandde. Na het gevecht werd de jongen in het ziekenhuis opgenomen met gekneusde ribben en verwondingen in het gezicht.

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, kreeg het filmpje in handen en deelde het op zijn Facebookpagina. "In een filmpje dat ik net kreeg doorgestuurd is te zien hoe een Vlaamse jongen in elkaar geslagen wordt door een groepje allochtonen en daarbij zelfs schoppen in zijn gezicht krijgt. Deel deze beelden zodat de ogen van de mensen eindelijk opengaan", schreef hij bij de video.

De moeder van het slachtoffer wil echter niets weten van racistische opmerkingen. "Daar staan wij niet achter", klinkt het. De politie gaat nu de camerabeelden uit de buurt opvragen die meer duidelijkheid moeten scheppen.

Bekijk de video op Facebook